Zielone warzywa zapiekane z sosem jogurtowo-pomidorowym i serem szopskim.

Od moich zeszłorocznych wakacji na Bałkanach próbowałam "upolować" w sklepie ser szopski (sałatka szopska razem z cevapi, plejskavicą i burkiem i właściwie całym jedzeniem jest jednym z powodów, dla których pokochałam miłością bezrwarunkową Bałkany).
W końcu się udało i zamiast zrobić sałatkę szopską postanowiłam sprawdzić jak ser smakuje w innych daniach. Sałatkę zrobię jutro :)


Składniki:
kalarepa
fasolka szparagowa
cukinia
płatki chili
ser szopski
plaster żółtego sera
kilka oliwek
marchewka

sos
pomidor
małe opakowanie jogurtu naturalnego
jajko




Komentarze

  1. uwielbiam zapiekanki pod każdą postacią, ale najbardziej właśnie te warzywne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. @Agata, nie mogę się z Tobą nie zgodzić :) warzywne zapiekanki są mało kaloryczne i nie mam wyrzutów sumienia jak się nimi objadam!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty