Ekspresowa pizza z ciasta francuskiego

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
pomidory 
mała cebula
kilka plaserków ulubionego sera (ja dodałam camembert)
oliwki
feta
cukinia
przyprawy

Przygotowanie:

Ciasto układam na blaszce (kładę na papierze, w który wcześniej było zawinięte) i lekko smaruję oliwą z oliwek (moja jest o smaku czosnkowym). Na wierzch układam warzywa, zaczyna od pomidorów pokrojonych w cieniutkie plastry, wolę je zdecydowanie bardziej niż sos pomidorowy. Przyprawy staram się ukryć pod warstwą warzyw, żeby się nie spaliły i nie zgorzkniały. Na wierzch kładę sery. Gdy skończę piec (15 min. w temp. 220 stopni) posypuję pizzę świeżymi ziołami (rozmaryn, bazylia, a czasami nawet mięta). Podaję z sosem czosnkowym, albo tzatzyki.




Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty