Ekspresowa pizza z ciasta francuskiego
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
pomidory
mała cebula
kilka plaserków ulubionego sera (ja dodałam camembert)
oliwki
feta
cukinia
przyprawy
Przygotowanie:
Ciasto układam na blaszce (kładę na papierze, w który wcześniej było zawinięte) i lekko smaruję oliwą z oliwek (moja jest o smaku czosnkowym). Na wierzch układam warzywa, zaczyna od pomidorów pokrojonych w cieniutkie plastry, wolę je zdecydowanie bardziej niż sos pomidorowy. Przyprawy staram się ukryć pod warstwą warzyw, żeby się nie spaliły i nie zgorzkniały. Na wierzch kładę sery. Gdy skończę piec (15 min. w temp. 220 stopni) posypuję pizzę świeżymi ziołami (rozmaryn, bazylia, a czasami nawet mięta). Podaję z sosem czosnkowym, albo tzatzyki.
szybka i jaka smaczna! <3
OdpowiedzUsuń