Tatar ze śledzia
Uwielbiam śledzie. I wszystkie ryby. Zresztą już chyba pisałam, że jest naprawdę bardzo mało potraw których bym nie spróbowała. Z czystej ciekawości :) Śledzie mimo, iż przeżywają swój renesans w polskiej kuchni, nadal podawane są najczęściej w zalewie octowej czy oleju. Niestety dzisiaj się nie wyłamię, ale nie mogłam się powstrzymać.
Tatar ze śledzia:
4 płaty śledzia w oleju
2 ogórki kiszone
kilka grzybków marynowanych
cebula
natka pietruszki
pieprz
olej roślinny
Przygotowanie jest moim ulubionym elementem, bo po prostu siekam wszystko na drobną kostkę i mieszam. Zostawiam na kilka godzin w lodówce, żeby smaki się wymieszały i polecam jeść ze świeżym chlebem.
Tatar ze śledzia:
4 płaty śledzia w oleju
2 ogórki kiszone
kilka grzybków marynowanych
cebula
natka pietruszki
pieprz
olej roślinny
Przygotowanie jest moim ulubionym elementem, bo po prostu siekam wszystko na drobną kostkę i mieszam. Zostawiam na kilka godzin w lodówce, żeby smaki się wymieszały i polecam jeść ze świeżym chlebem.
Komentarze
Prześlij komentarz