Grillowane warzywa z oscypkiem

Składniki (2 porcje):

4 małe oscypki
pół cukinii 
1 bakłażan
1 cebula
kilka pomidorów koktajlowych
papryka (najlepiej czerwona)
i inne ulubione warzywa, które akurat są pod ręką, u mnie był to bób i czosnek
oliwa z oliwek
bagietka

Przygotowanie:

Cukinię, bakłażan, cebulę kroimy w plastry, skrapiamy oliwą i posypujemy solą. Paprykę kroję na grube paski i również skarpiam oliwą i solę, układam na grillu najpierw skórką do dołu. Po chwili dokładam wcześniej przygotowane warzywa, oraz bób (mój był wcześniej mrożony i ugotowany) i czosnek (ja układam go w łupinkach z odciętym lekko korzeniem i dopiero po upieczeniu obieram). 
Na sam koniec dodaję pokrojony w większe plastry oscypek i bagietki. Czekam, aż ser zacznie się przypiekać, a bagietki zrumienią.


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty